Brownies met chocoladevlokken

20 brownies
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
  • 100 g ongezouten, zachte boter
  • 250 g rietsuiker
  • 4 grote scharreleieren, even losgeklopt
  • ½ theelepel vanille-essence (geen imitatie!)
  • 60 g bloem
  • 60 g cacaopoeder
  • 100 g walnoten of pecannoten, gehakt
  • chocoladevlokken, om te garneren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC, gasoven stand 4. Breek de chocolade in stukjes boven een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en laat de chocolade onder regelmatig roeren langzaam smelten. Neem de kom van de pan en laat afkoelen.

Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom. Roer de suiker en boter met behulp van een elektrische mixer of een houten lepel tot een schuimige massa. Schenk langzaam de geklopte eieren erbij en vervolgens de vanille. Voeg dan de gesmolten chocolade toe.

Zeef, als alles goed door elkaar gemengd is, de bloem en de cacao boven de kom en meng goed door elkaar. Roer tot slot de gehakte noten erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.

Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven of tot de brownies bijna stevig aanvoelen. Neem het blik uit de oven.

Laat de brownies eerst afkoelen voordat je ze uit het blik haalt en in 20 stukken snijdt. Garneer met chocoladevlokken. (Die kun je zelf maken door pure chocoladerepen op de grove kant van de rasp te schaven.) Bewaar de brownies in een luchtdichte doos en consumeer binnen vier dagen.

Extra benodigd

Handmixer, browniebakvorm (20,5 x 25,5 cm), ingevet en met bakpapier bekleed

Tip

Dit recept beval veel chocola en toch is het resultaat niet te zoet. Dat komt door het hoge cacaopercentage en de toevoeging van gehakte wal- of pecannoten. Deze brownies zijn warm het lekkerst, met slagroom!

Kookboek

Het recept 'Brownies met chocoladevlokken' is afkomstig uit het kookboek...

Brownies

'Brownies' is een smulboek vol heerlijke recepten op basis van het allerlekkerste ingrediënt: chocolade. Het water zal je ervan in de mond lopen. Is brownies... lees verder

© Uitgeverij Becht

Brownies tips