Brownies recepten
- 
                  
                     tip tipBrownies met cacao en zonder chocoladeVegetarisch, 45 min 8,6 
- 
                  
                     tip tipDe beste browniesVegetarisch, 45 min 8,8 
- 
                  
                      BlondiesVegetarisch, 45 min 8,0 
- 
                  
                      Blondies met zoute karamelVegetarisch, 45 min 7,7 
- 
                  
                      Brownies met chocoladevlokkenVegetarisch, 40 min 7,6 
- 
                  
                      Brownies met Curly WurlyVegetarisch, 60 min 8,1 
- 
                  
                      Brownies met extra veel notenVegetarisch, 55 min 8,4 
- 
                  
                      Brownies met gezouten karamelVegetarisch, 60 min 7,7 
- 
                  
                      Brownies met mascarpone, kersen en walnotenVegetarisch, 40 min 8,5 
- 
                  
                      Brownies met pindakaas en cornflakesVegetarisch, 60 min 7,7 
- 
                  
                      Brownies met pindakaas en jamVegetarisch, 45 min 7,8 
- 
                  
                      Brownies met specerijen en zure roomVegetarisch, 45 min 7,9 
- 
                  
                      Brownies met walnotenVegetarisch, 35 min 8,3 
- 
                  
                      Brownies van donkere chocolade met pecannotenVegetarisch, 50 min 7,8 
- 
                  
                      Brownies van pure, donkere chocoladeVegetarisch, 45 min 7,7 
- 
                  
                      Brownies zonder bloem en met extra veel chocoladeVegetarisch, 45 min 8,5 
- 
                  
                      Gemberbrownies met chocoladeganacheVegetarisch, 60 min 7,5 
- 
                  
                      GreeniesVegetarisch, 45 min 7,7 
- 
                  
                      Lichte brownies met witte chocolade en pecannotenVegetarisch, 50 min 7,5 
- 
                  
                      Matcha blondiesVegetarisch, 60 min 8,5 
 
              Brownies
Traditioneel bruin gebak uit Noord-Amerika. Feitelijk zijn brownies chocoladebiscuitbeslag, dat met pecannoten gegarneerd op een bakplaat in de oven gebakken wordt. Doordat brownies veel suiker en boter bevatten en een korte oventijd hebben, zijn ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Het gebak wordt in vierkante stukken gesneden. Geef er slagroom of crème anglaise bij.
Brownies recept
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier. Hak 125 g extra pure chocolade fijn en smelt de stukjes met 225 boter au bain-marie. Roer voorzichtig met een spatel. Klop 4 eieren in een kom met 125 g rietsuiker en 125 g fijne kristalsuiker totdat de bereiding dikker wordt en schuimig is. Roer daarna het geheel door het chocolade-botermengsel. Voeg vervolgens 50 g gezeefde bloem en 20 g gezeefde ongezoete cacao toe en 100 g in stukjes gehakte pecannoten. Schenk de bereiding in de vorm en bak vervolgens 30 minuten in de oven, totdat de punt van een mes die in de brownie wordt gestoken er droog uitkomt. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd er daarna vierkante brownies van.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Mikhail Makovkin | Shutterstock.com ]