Schwarzwalderkirsch cheesecake

1 cheesecake
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 250 g theebiscuits
  • 50 g witte chocolade
  • voor de vulling
  • 700 g roomkaas of zuivelspread
  • 210 g suiker
  • 4 hele eieren
  • 1 eidooier
  • 50 ml crème fleurette of scheproom (zie onderaan recept)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 20 g bloem
  • 200 g kersen op siroop (bij voorkeur Italiaanse Amerenakersen), uitgelekt
  • voor de chocoladeganache
  • 450 g pure chocolade
  • 225 g crème fraîche
  • voor de roomtoefen
  • 200 g roomkaas of zuivelspread
  • 100 g poedersuiker
  • 6 g boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 12 kersen op siroop (bij voorkeur Italiaanse Amarenakersen)
  • pure chocoladekrullen (geschaafde chocolade) of pure chocoladevlokken

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verkruimel de koekjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten chocolade. Vet een springvorm (Ø 26 cm) licht in en bekleed hem met bakpapier (knip uit een vel bakpapier een cirkel van 26 cm doorsnee en leg deze op de bodem van de springvorm; knip vervolgens 2 repen van 43 cm lang en 6 cm breed uit en plaats deze aan de binnenkant tegen de rand van de springvorm). Bedek de bodem met een 1 cm dikke laag van het koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 minuten.

Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop nog 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel nog 1 minuut, of tot je een mooie gladde roomvulling hebt.

Breek voor de ganache de chocolade in stukken en smelt deze au bainmarie. Roer de crème fraîche erdoor. Roer de ganache door het roomkaasmengsel en verdeel twee derde van deze vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm. Strooi de kersen erover en voeg de rest van de roomkaasvulling toe.

Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem 1½ uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast.

Meng voor de roomtoefen de roomkaas met de poedersuiker. Klop vervolgens eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen.

Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak 12 toefen op de rand van de taart. Leg op elke toef een kers en verdeel de chocoladekrullen over de zijkant van de taart.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 26 cm), bakpapier, spuitzak

Scheproom

Scheproom is een soort vloeibare crème fraîche die in de delicatessenzaak en tegenwoordig ook in sommige supermarkten verkrijgbaar is. Je kunt deze room eventueel vervangen door slagroom of crème fraîche.

Kookboek

Het recept 'Schwarzwalderkirsch cheesecake' is afkomstig uit het kookboek...

Cheesecakes van Berko

De Franse patisserieketen Berko weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit... lees verder

© Good Cook

Cheesecake tips