Chocoladekoekjes met dubbele chocolade

25 koekjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g chocolade om te smelten
  • 250 g zachte boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 15 ml espressokoffie
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 bruine basterdsuiker (of 240 g fijne tafelsuiker + 10 g melasse)
  • 375 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 g chocolade, in stukjes gebroken

Voorbereiden

Laat in een brede pan de chocolade om te smelten met de boter en cacao smelten. Schep er de espresso of 15 ml water door. Klop de eieren met 2 snufjes zout en de basterdsuiker 1 minuut met een elektrische handmixer. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de stukjes chocolade. Schep het gesmolten chocolademengsel om met het eimengsel en het bloemmengsel tot alles goed gemengd is. Wikkel het deeg in folie en leg het deeg minstens 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 205 °C.

Verdeel het deeg in 25 balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 9 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer je ze uit de oven neemt.

Laat de koekjes minstens 10 minuten op kamertemperatuur afkoelen voor je ze serveert.

Extra benodigd

Mixer, plasticfolie, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Chocoladekoekjes met dubbele chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

De lekkerste culinaire hapjes van New York

Een wereldstad met een wereldkeuken. Nu in je eigen keuken. Een boek vol inside recepten. Genieten van New York, zoals de New Yorkers zelf. Smullen van authentiek... lees verder

© Good Cook

Chocoladekoekjes tips