Chocoladetaart met kaneelroom

8 personen
bereiden

waardering 8obv 24 waarderingen

Ingrediënten

  • 275 g pure chocolade (cacaogehalte minstens 70%)
  • 200 g roomboter
  • 7 eieren, gesplitst
  • 2½ eetlepel cacaopoeder, gezeefd
  • 150 g suiker + 1 eetlepel extra
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en doe de boter in blokjes erbij. Hang de kom in een pan met een laag kokend water (de kom mag het water niet raken). Smelt de chocolade zo, au bain marie, en roer af en toe.

Haal de kom van het vuur en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Roer de eidooiers erdoor en klop met een garde de cacao en de helft van de suiker erdoor. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de resterende suiker toe tot het schuim pieken vormt en glanst. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa.

Schep de massa in de ingevette en met bloem bestoven taartvorm en bak de taart afhankelijk van jouw oven 20-25 minuten. Haal de taart uit de oven en laat de taart zo 30 minuten afkoelen. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker en de kaneel lobbig. Snijd de taart in punten en serveer de room ernaast.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 26 cm)

Opmerking

'Er zijn honderden recepten voor chocoladetaart; de allerlekkerste vind ik die met een nog zachte, smeuïge binnenkant. Nou zijn elke taartvorm en oven weer anders, maar na wat uitproberen weet ik dat het beslag daarvoor bij mij 22 minuten de oven in moet, en geen minuut langer. Koken doe je op gevoel, patisserie is precisiewerk.' - Yolanda van der Jagt.

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart met kaneelroom' is afkomstig uit het kookboek...

Hollandse kramen

Dit prachtige nieuwe kookboek van Yolanda van der Jagt laat zien hoe gevarieerd en mooi het aanbod van de Hollandse warenmarkten is. Meer dan 100 bijzondere... lees verder

© Mo'Media. Beeld: Sven Benjamins

Chocoladetaart tips

Reacties op dit recept

  • ellen Echt een heerlijke taart, inderdaad niet langer dan 22 minuten!!!
  • Astrid Fijn, een glutenvrije taart! Vorm bestuiven met glutenvrij meel en je zit helemaal goed.