Crumble van appel en bosvruchten

6 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 60 g zachte boter
  • 120 g rietsuiker
  • 6 appels, bijvoorbeeld Golden delicious, in grote blokjes
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 125 g frambozen
  • 60 g bramen
  • 60 g blauwe bessen
  • het sap van 1 citroen
  • voor de crumble
  • 100 g bloem
  • 100 g fijne rietsuiker
  • 100 g gemalen amandelen
  • 120 g licht gezouten boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiden

Verhit in een pan de boter met de rietsuiker. Schep er de stukjes appel door, zet een vlamverspreider onder de pan en laat ca. 10 minuten sudderen op laag vuur. Schep de compote in een plastic bakje en bewaar in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een grote kom. Verkruimel het crumbledeeg tussen je vingers zonder te kneden. Zet de crumble 15 minuten in de koelkast. Strijk het crumblemengsel uit in een dun laagje op een bakplaat en bak in een hete oven tot het goudbruin is.

Doe intussen de fijne tafelsuiker, de bosvruchten en het citroensap in een pan. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes koken.

Maak in zes glazen om en om laagjes met de appelcompote en de bosvruchten. Je kunt beide mengsels ook door elkaar mengen. Strooi er tot slot de crumble over en dien op.

Kookboek

Het recept 'Crumble van appel en bosvruchten' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijkheden uit een glas

José Maréchal is een gepassioneerde chef-kok en patissier. Nadat hij jaren in tal van toprestaurants heeft gewerkt, is hij nu chef-kok en mede-eigenaar van het... lees verder

© Good Cook

Crumble tips