Provençaalse tomatentaartjes

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • boter en bloem voor de vorm
  • 1 rol pâte brisée
  • 4 theelepels grove mosterd
  • 40 g geraspte belegen kaas (of gruyère)
  • 200 g kleine kerstomaatjes
  • handvol kleine zwarte olijven zonder pit
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 °C.

Kwast 4 tartelettevormpjes (Ø 12 cm) in met boter en bepoeder met bloem. Bekleed met het deeg, snij de randjes bij, prik de bodem in met een vork. Smeer de mosterd erover uit. Bestrooi met kaas.

Snij de kerstomaatjes en de olijven doormidden. Begin met de tomaten: zet rechtop met de snijkant naar boven langs de deegrand. Daarbinnen komt een rondje met olijven. Vul het hart op met tomaatjes.

Bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes. Giet er een klein fliebeltje olie over.

Bak 30-35 minuten in de oven.

Extra benodigd

4 tartelettevormpjes (Ø 12 cm)

Opmerking

'Taartjes met tomaat, ik maak ze in allerlei varianten, net met wat er voorhanden is. Maar mosterd hoort er voor mij altijd bij, dat geeft echt een fijn smaakaccent. Kan ook met plakjes kant-en-klaar bladerdeeg, maar met kruimelig korstdeeg vind ik ze het allerlekkerst.' - Karin Luiten

Kookboek

Het recept 'Provençaalse tomatentaartjes' is afkomstig uit het kookboek...

De makkelijke Franse keuken

Van quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, wie houdt er nou níet van de Franse keuken? In dit boek staan al Karins Franse favorieten bij elkaar, al dan niet met een twist. Ingewikkeld om zelf te maken? Welnee

... lees verder

© Nieuw Amsterdam. Beeld: Harold Pereira

Hartige taart tips