Biscotti met chocoladeglazuur

30 biscotti
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 225 g suiker
  • 75 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 250 g kleine stukjes pure chocolade (callets)
  • 150 g pure chocolade voor het dompelen

Voorbereiden

Klop in een kom de suiker met de boter met een elektrische handmixer. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop er de vanille-essence door. Klop er de bloem en het bakpoeder door. Schep er dan de chocoladecallets door.

Leg op de siliconen bakmat of het bakpapier twee rechthoeken uitgerold deeg van 25 cm lang en 10 cm breed. Zet 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de biscotti ca. 25 minuten in de oven. De bovenkant moet gescheurd zijn en een in het midden gestoken mes moet er schoon uitkomen. Neem de bakmat uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

Zet de oven op 150 °C.

Laat het nog warme koekjesdeeg op een snijplank glijden. Snijd het schuin in repen van 2 cm breed.

Leg de biscotti op hun zijkanten en bak ze 5 tot 8 minuten aan elke kant in de oven. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn. Neem de biscotti uit de oven en laat ze afkoelen op een draadrooster.

Laat de 150 g chocolade au bain-marie of in de magnetron smelten.

Dompel een uiteinde van de biscotti in de gesmolten chocolade. Laat op bakpapier koud worden. Eet de biscotti door ze in een kopje thee of koffie te dopen.

Extra benodigd

Handmixer, siliconen bakmat, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Biscotti met chocoladeglazuur' is afkomstig uit het kookboek...

De kunst van het chocolade maken

Met de technieken en recepten uit dit boek maak je de lekkerste droombonbons. En niet alleen bonbons, maar ook koekjes en grotere chocoladecreaties waar alle... lees verder

© Good Cook

Koekjes tips