Muffins recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Muffins

Rond, Anglo-Amerikaans cakeje van briochedeeg dat in veel varianten wordt gegeten, bijvoorbeeld met verse boter en verschillende soorten jam tijdens de traditionele Engelse tea. Er is ook een Amerikaanse variant met vruchten als bosbessen, bananen, blauwe bessen, chocoladedruppels enzovoort, die in papieren vormpjes wordt gebakken.

Muffins (basisrecept)

Meng 180 g bloem met een flinke mespunt zout, 35 g suiker, 6 eetlepels melk en 12 g bakkersgist in een kom en roer alles goed door. Verwarm 80 g boter op laag vuur, werk hem door het deeg en maak er een homogene massa van. Bestuif het werkvlak met rijstebloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek er 10 even grote rondjes uit. Leg ze in beboterde vormpjes en bak ze 10 minuten in een tot 200 °C verhitte oven. Laat ze botergeel worden, stort ze en laat de muffins nog even op de bakplaat nabruinen.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Dejan Stanic Micko | Shutterstock.com ]