muffins recepten

recept
waardering
  • 1
Muffins

Muffins

Rond, Anglo-Amerikaans cakeje van briochedeeg dat in veel varianten wordt gegeten, bijvoorbeeld met verse boter en verschillende soorten jam tijdens de traditionele Engelse tea. Er is ook een Amerikaanse variant met vruchten als bosbessen, bananen, blauwe bessen, chocoladedruppels enzovoort, die in papieren vormpjes wordt gebakken.

Muffins (basisrecept)

Meng 180 g bloem met een flinke mespunt zout, 35 g suiker, 6 eetlepels melk en 12 g bakkersgist in een kom en roer alles goed door. Verwarm 80 g boter op laag vuur, werk hem door het deeg en maak er een homogene massa van. Bestuif het werkvlak met rijstebloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek er 10 even grote rondjes uit. Leg ze in beboterde vormpjes en bak ze 10 minuten in een tot 200 °C verhitte oven. Laat ze botergeel worden, stort ze en laat de muffins nog even op de bakplaat nabruinen.

Muffins recept tip

Chocolade muffins met pecannoten.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken