Pompoentaart met kokos en kerrie

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 6 tot 8 vellen filodeeg
  • 400 g butternut-pompoen
  • 20 g rode kerriepasta
  • 500 g kokosmelk
  • 6 eieren
  • 1 theelepel suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in de magnetron.

Neem een kwastje en bestrijk de vellen filodeeg met de gesmolten boter. Bekleed een rechthoekige bakvorm van 28 x 20 cm met het met boter bestreken deeg. Ga zo door met het deeg met boter bestrijken en leg de vellen op elkaar in de bakvorm, zodat je een dikke, stevige taartschelp krijgt. Bestrijk de rand van de taartschelp met nog wat gesmolten boter. Zet weg.

Schil de pompoen. Snijd de pompoen met een juliennesnijder met klein mes in spaghettislierten. Zet weg.

Meng de kerriepasta met de kokosmelk. Klop er de eieren, suiker en wat zout door. Meng goed.

Doe de pompoenspaghetti in de taartschelp. Giet er het kerrie-kokosmengsel over. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven. De taart is gaar wanneer de deegranden goudgeel zijn en de vulling gestold is. Neem de taart uit de vorm en zet hem op een metalen rooster.

Extra benodigd

Bakvorm van 28 x 20 cm, juliennesnijder

Kookboek

Het recept 'Pompoentaart met kokos en kerrie' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten à la pasta

Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder

© Good Cook

Pompoentaart tips