Glutenvrije scones met cranberry's en sinaasappel

8 scones
bereiden

waardering 8obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g glutenvrije bakmix (zie onderaan recept)
  • 100 g suiker
  • 2 volle eetlepels bakpoeder
  • geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 150 g gedroogde cranberry's
  • 2 eieren
  • 300 ml volle melk (of slagroom)
  • losgeklopte eidooier, voor het bestrijken

Bereiden

Meng de bakmix, suiker, het bakpoeder, 1 theelepel zout en de sinaasappelrasp. Kneed met de vingertoppen de boter erdoor tot er een soort paneermeel ontstaat. Voeg de cranberry's toe.

Meng in een andere kom de eieren en melk en schenk het mengsel over het meel-cranberrymengsel. Meng alles rustig tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit zonder het te kneden en steek er met een ronde uitsteker scones uit. Bestrijk de bovenkant van de deegcirkels licht met wat losgeklopte eidooier.

Bak de scones in 18-20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven mooi goudbruin (houd ze wel goed in de gaten). Serveer ze warm met boter en jam.

Glutenvrije bakmix

Meng voor 1 grote pot bakmix in een kom 320 g rijstemeel, 240 g maïzena, 100 g amandelmeel en 2 theelepels xanthaangom. Bewaar de bakmix in een goed afgesloten plastic bak.

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije scones met cranberry's en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij koken en bakken

Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten

... lees verder

© Manteau

Scones tips