Bagel met zongedroogde tomaten en basilicum

10 bagels
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 700 g bloem
  • 1 zakje (7 g) droge gist
  • 4 theelepels zout
  • 340 ml lauw water
  • 2½ eetlepel acaciahoning
  • 25 ml olijfolie
  • 1 eetlepel maïsmeel voor het bestrooien
  • boter om in te vetten
  • voor de vulling
  • 100 g fijngehakte zongedroogde tomaten
  • 10 blaadjes fijngeknipte basilicum
  • voor het kookwater
  • 3 liter water
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 1 eetlepel maltsiroop
  • 2 eetlepels zout

Voorbereiden

Meng voor het deeg de droge en de vloeibare ingrediënten door elkaar.

Kneed het deeg 10 minuten en vorm er dan 10 mooie ronde, gladde bollen van. Druk elke bol plat.

Leg de vulling in het midden en vouw twee tegenover elkaar gelegen randen van de schijf naar het midden toe. Druk de randen dicht.

Maak worstjes (van 25 cm lang) en vervolgens bagels van de stukken deeg. Laat 1 à 2 uur bij kamertemperatuur rijzen.

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 215 °C.

Breng het kookwater met de toevoegingen aan de kook en dompel de bagels erin. Keer ze na 1 minuut om en laat nog 30 seconden in het water liggen.

Leg ze op een bakplaat die je met ingevet bakpapier hebt bekleed en met maïsmeel bestrooid. Zet 20 à 25 minuten in de oven tot de bagels bruin worden.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Bagel met zongedroogde tomaten en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...

Bagels uit New York

Bagels zijn kleine ronde broodjes met een gat, gepocheerd in kokend water en daarna in de oven gebakken. In dit boek vind je het basisrecept voor de

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Bagel tips