Bruschetta met rundvleescarpaccio en salsa verde

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g ossenhaas
  • 4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesem
  • 2 teentjes knoflook, doormidden gesneden
  • olijfolie voor het besprenkelen
  • 100 g rucola
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • voor de salsa verde
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets in olie, afgespoeld
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 3 eetlepels gehakte verse munt
  • 3 eetlepels gezouten kappertjes, afgespoeld en gehakt
  • 150 ml olijfolie, plus extra voor het afdekken
  • 2 eetlepels citroensap

Voorbereiden

Wikkel het rundvlees strak in plasticfolie en leg het 20 minuten in het vriesvak, of tot het hard wordt.

Bereiden

Maak de salsa verde: stamp 1 theelepel zeezout met de knoflook in een vijzel tot een zacht en romig mengsel ontstaat. Schep er de ansjovis, peterselie, munt, basilicum, kappertjes, olijfolie, het citroensap en de peper door. Schep over in een potje met schroefdeksel en giet er een laagje olijfolie over om de salsa luchtdicht af te sluiten. Dit is maximaal een week in de koelkast te bewaren.

Rooster, grill of bak in een grillpan de sneden brood aan beide kanten goudbruin. Wrijf de bovenkant in met de aangesneden kant van de teentjes knoflook en besprenkel ze met de olijfolie. Houd warm in een lauwe oven.

Snijd het rundvlees met een vlijmscherp, dun mes in flinterdunne plakjes. U kunt als u het dun snijden moeilijk vindt, het vlees iets dikker snijden, de plakken tussen twee vellen plasticfolie leggen en met een vleeshamer voorzichtig uitkloppen. Zorg dat u het vlees niet scheurt. Doe dit op het laatste moment om te voorkomen dat het vlees verkleurt.

Bestrijk de bruschetta met wat salsa verde en drapeer er de plakken vlees over. Schep er nog wat salsa verde op en garneer met wat rucola en geschaafde Parmezaanse kaas. Bestrooi de bruschetta met zout en peper en serveer.

Extra benodigd

Plasticfolie, vijzel

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met rundvleescarpaccio en salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...

Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

In 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' presenteert Maxine Clark een selectie van haar favoriete bruschette... lees verder

© Uitgeverij Becht

Bruschetta tips