Oosterse clubsandwich met kip
bereiden
Bevat per portie
            447 kcal
            28 g eiwit
            16 g vet
            48 g koolhydraten
          
Ingrediënten
- 4 eetlepels (roerbak)olie
 - 1 eetlepel currypasta of kerriepoeder
 - 200 g kipfilet, in dunne reepjes
 - 12 sneetjes casinobrood (wit of bruin)
 - 2 theelepels sojasaus
 - 2 bosuitjes, in ringetjes
 - 4 bladeren Chinese kool, in reepjes
 - 4 eetlepels knoflooksaus (flesje)
 - 2 eetlepels koriander, fijngehakt
 - 4 plakken ham
 - 50 g alfalfa
 - 1 winterwortel, in dunne lange repen geschaafd
 
Bereiden
Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de currypasta of kerriepoeder even aan. Roerbak de kipreepjes in ca. 5 minuten bruin en gaar. Rooster de sneetjes brood. Klop een sausje van 2 eetlepels roerbakolie en de sojasaus. Schep de bosui en Chinese kool erdoor.
Bestrijk de sneetjes brood met knoflooksaus. Leg op vier borden een sneetje brood. Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van de kipreepjes en wat koriander over. Leg hierop weer een sneetje brood met de dubbelgevouwen plakken ham, wat alfalfa en wortelrepen. Leg de laatste sneetjes brood erop en verdeel de rest van de alfalfa met de kipreepjes erover en garneer de sandwich met de losjes gevouwen wortelrepen en koriander.
Extra benodigd
Broodrooster
Het recept 'Oosterse clubsandwich met kip' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood