Crostini met tapenade van geroosterde paprika

20 stuks
bereiden

waardering 7,2obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 200 g geroosterde en ontvelde rode paprika's
  • 20-30 g ansjovisfilets
  • 40 g uitgelekte kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 3-5 eetlepels olijfolie
  • 1-2 stokbroden
  • wat extra blaadjes basilicum

Bereiden

Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum in een keukenmachine of blender. Voeg de olijfolie toe en pureer het mengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is. Breng de tapenade op smaak met zout en peper.

Snijd het stokbrood in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht. Bestrijk ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadje basilicum.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Het recept 'Crostini met tapenade van geroosterde paprika' wordt je aangeboden door

Crostini tips

Reacties op dit recept

  • Wil Vriendin Toos heeft dit gemaakt, heerlijk!