Zacht en puffy naanbrood
bereiden
Ingrediënten
- 1 koffielepel suiker
- 5 g bakkersgist
- 500 g standaardbloem
- ½ kopje yoghurt (natuur)
- 3/4 koffielepel zout
- 1 eetlepel neutrale olie (en meer om te koken)
- 3 eetlepels gesmolten boter (als afwerking)
Bereiden
Meng de suiker in 150 ml warm water en strooi er de gist in. Laat 10 minuten staan tot het mengsel schuimig is.
Meng de bloem, de yoghurt, het zout, de olie en het gistmengsel in een kom of rechtstreeks op het werkvlak. Wanneer het mengsel een deeg wordt, kneed je het 8 à 10 minuten tot het glad en elastisch is.
Doe wat olie op het deeg, dek af en laat één uur rijzen of tot het verdubbeld is in grootte.
Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in acht gelijke stukken. Maak van elk deel een bol, die je vervolgens uitrolt tot een ovaal van 20 cm (en ongeveer een halve cm dik).
Laat een gietijzeren pan of zware steelpan zonder vetstof zeer heet worden. Bak elke naan 1 à 2 minuten aan elke kant tot het brood geschroeid is en begint op te bollen. Bestrijk met gesmolten boter en wikkel in een schone doek.
Tips
Gebruik yoghurt voor een zachte, luchtige textuur en een subtiele frisheid. Werkt je gist niet zo goed? Voeg dan wat bakpoeder toe. Naan kan makkelijk in de diepvriezer. Gewoon weer verhitten in een pan zonder vetstof of in de oven. Serveer naanbrood warm met veel boter en een sausje.
Kookboek
Het recept 'Zacht en puffy naanbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Mission Masala - Eat India
Pavan Bajwa
Welkom in de wereld van Mission Masala. Hier komen vurige kruiden, streetfood vibes en pure passie allemaal samen op jouw bord. Soulfood vanuit India tot bij jou thuis! Ontdek de smaken en gerechten die van Mission Masala een echte
... lees verder © Uitgeverij Lannoo