Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

30 stuks
bereiden
wachten

waardering 8,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 200 ml melk
  • 500 g bloem
  • 25 g gist
  • 9 g zout
  • 10 g basterdsuiker
  • 125 g boter
  • voor de gehaktworstjes
  • 750 g half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 75 g paneermeel

Bereiden

Meng de melk met een temperatuur van 20 °C met de overige deegingrediënten tot een soepel deeg. Weeg stukjes van 30 g af en draai er direct balletjes van. Laat 30 minuten rusten.

Meng het gehakt, de eieren en het paneermeel en weeg porties van 30 g af. Vorm hiervan worstjes.

Rol de balletjes deeg uit tot ovale plakjes. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm ze tot worstenbroodjes. Laat ze nog 1 uur narijzen op kamertemperatuur.

Bak de worstenbroodjes 18 minuten op een bakplaat in de oven op 220 °C.

Kookboek

Het recept 'Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven' is afkomstig uit het kookboek...

Good Food Book 2

Stel, je vraagt de 50 beste topkoks en de leukste foodies van Nederland wat ze koken voor hun vrienden en familie. Wat krijg je dan? Nou, bijvoorbeeld het... lees verder

© FDBCK

Worstenbroodjes tips

Reacties op dit recept

  • Mieke Moet je die worstenbroodjes niet bestrijken met ei voor ze de oven ingaan?
    • Peter Het mooiste resultaat krijg je als je ze 2 x afstrijkt. De eerste keer na het vormen. De tweede keer voordat ze de oven in gaan. Zorg er wel voor dat er geen eistrijksel op de bakplaat druipt. Eet smakelijk.
  • Frans Als je de worstenbroodjes op de bakplaat zet, dan moet je ze strijken met ei.
  • Gonnie Moet het gehakt niet gekruid worden?
    • Peter Hangt natuurlijk af van je eigen smaak. Ik kruid mijn gehakt wel. 1 ei of eidooier, paneermeel of geweekt brood, nootmuskaat, worcestershire sauce, zout en zwarte gemalen peper. De hoeveelheden is gewoon naar eigen smaak. Eet ze met smaak.
  • karin De finishing touch wordt bewust achterwege gelaten want het mag natuurlijk niet smaakvoller worden dan zijn eigen worstenbroodjes. Als je een recept publiceert, zet er dan de juiste ingrediënten bij want ik heb nog nooit een recept gezien van worstenbroodjes zonder kruiden in het gehakt.