Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven
- 30 stuks
- 40 min
- waardering 8,4
- Hapje
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- voor het deeg
- 200 ml melk
- 500 g bloem
- 25 g gist
- 9 g zout
- 10 g basterdsuiker
- 125 g boter
- voor de gehaktworstjes
- 750 g half-om-halfgehakt
- 2 eieren
- 75 g paneermeel
Bereiden
Meng de melk met een temperatuur van 20 °C met de overige deegingrediënten tot een soepel deeg. Weeg stukjes van 30 g af en draai er direct balletjes van. Laat 30 minuten rusten.
Meng het gehakt, de eieren en het paneermeel en weeg porties van 30 g af. Vorm hiervan worstjes.
Rol de balletjes deeg uit tot ovale plakjes. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm ze tot worstenbroodjes. Laat ze nog 1 uur narijzen op kamertemperatuur.
Bak de worstenbroodjes 18 minuten op een bakplaat in de oven op 220 °C.
Kookboek
Het recept 'Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven' is afkomstig uit het kookboek...
Good Food Book 2
diverse auteurs
Stel, je vraagt de 50 beste topkoks en de leukste foodies van Nederland wat ze koken voor hun vrienden en familie. Wat krijg je dan? Nou, bijvoorbeeld het... lees verder
© FDBCK