Sperziebonen curry

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 225 g sperziebonen, in schuine stukjes van 5 cm
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad (o.a. toko)
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 15 verse of vers ingevroren curryblaadjes (o.a. toko), grof gehakt
  • vierkant stukje pandanblad (o.a. toko) van 2,5 cm
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • preistengel van 5 cm, in dunne ringen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels light kokosmelk

Bereiden

Leg de sperziebonen in een kom en meng het kurkumapoeder en 1 theelepel zout met je handen erdoor. Zet apart.

Verhit de kokosolie in een pan of een aardewerken pot op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad toe. Voeg zodra de zaadjes beginnen te springen de knoflook toe. Bak de knoflook ca. 30 seconden en voeg dan de curryblaadjes, het pandanblad, de ui, prei en het chilipoeder toe. Bak ca. 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is.

Voeg de sperziebonen toe en roer tot ze goed bedekt zijn. Roerbak ca. 3 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat verder garen tot de sperziebonen de gewenste consistentie hebben, breng op smaak met zout en serveer.

Opmerking

Caroline en ik hebben deze curry met sperziebonen leren maken bij Inspire, een restaurantje in Sri Lanka. We kwamen er toevallig langs en we hadden zo genoten van de maaltijd dat we om de recepten vroegen. Dit was slechts een van de curry's die we de dag erna leerden maken. De curry is een lekker licht vegetarisch hoofdgerecht, maar je kunt het ook als bijgerecht of met andere curry's serveren.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen curry' is afkomstig uit het kookboek...

The Curry Guy één pan

Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, geeft meer dan 150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat

... lees verder

© Good Cook

Curry tips