Klassieke Franse roereieren

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

387 kcal
15 g eiwit
36 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 hele eieren + 2 eidooiers
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden kervel
  • ½ eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden dragonblaadjes

Bereiden

Breng een laagje water aan de kook in een wijde, lage pan.

Vet de binnenkant van een steelpan in met de helft van de boter.

Klop in een kom de eieren plus dooiers en wat zout en peper los met een vork. Haal het eierstruif boven de beboterde steelpan door een zeef. Snijd de rest van de boter in blokjes en voeg toe.

Hang de steelpan boven de pan met kokend water en draai het vuur laag. Roer nu continu met een rubberen spatel tot de eieren beginnen te stollen en een dikke, maar nog wel lopende saus vormen. Je moet er een beetje geduld voor hebben, het kan zomaar 5 minuten duren.

Til de pan van het vuur. Roer de slagroom en kruiden door de roereieren en verdeel over warme borden. Geef er (getoast) koolhydraatarm brood of crackers bij.

Opmerking

Toegegeven, dit is een behoorlijk decadent eiergerecht. Ik bedoel: zoveel boter en dan ook nog slagroom en extra eidooiers... Maar het zijn ook meteen de lekkerste roereieren die je ooit gegeten hebt. Totally worth it, dus!

Kookboek

Het recept 'Klassieke Franse roereieren' is afkomstig uit het kookboek...

Koolhydraatarme bijbel

'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame

... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: René Mesman

Roerei tips