Andijviestamppot met een Aziatische twist

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 400 g andijvie, grof gehakt
  • 100 g taugé
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 15 g verse koriander, fijngesneden
  • 50 g cashewnoten, geroosterd, gezouten en fijngehakt

Bereiden

Doe de aardappels in een pan met ruim water en 1 theelepel zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Giet het kookvocht af.

Verhit de kokosolie in de koekenpan. Bak hierin de paprika in ongeveer 3 minuten zacht.

Verwarm de kokosmelk in een pannetje. Giet dit bij de aardappels en stamp deze met de stamper fijn.

Voeg vervolgens de paprika, andijvie, taugé en zwarte peper toe. Roer goed door.

Serveer met de koriander en cashewnoten.

Kookboek

Het recept 'Andijviestamppot met een Aziatische twist' is afkomstig uit het kookboek...

Veganbijbel

Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in 'Veganbijbel' de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes

... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Jorian Lub

Andijvie tips