Roergebakken groene asperges met kalkoen

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 12 waarderingen

Bevat per portie

210 kcal
25 g eiwit
10 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 400 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 500 g groene asperges, in stukken van ca. 4 cm
  • 2 bosuitjes, in stukken van ca. 4 cm
  • 1 rode Spaanse peper, in reepjes
  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 100 ml appelsap
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de kalkoenreepjes rondom bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de asperges met de bosuitjes, de peperreepjes, de Mexicaanse kruiden en de gember ca. 2 minuten. Voeg het appelsap en de sojasaus toe en laat de asperges in nog ca. 4 minuten op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen.

Schep de reepjes kalkoen erdoor en roerbak ze nog ca. 1 minuut mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst.

Het recept 'Roergebakken groene asperges met kalkoen' wordt je aangeboden door . Beeld: Fortyforks | Shutterstock.com

Asperges tips