Roergebakken groene asperges met kalkoen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 25 g eiwit
  • 10 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 400 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 500 g groene asperges, in stukken van ca. 4 cm
  • 2 bosuitjes, in stukken van ca. 4 cm
  • 1 rode Spaanse peper, in reepjes
  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 100 ml appelsap
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de kalkoenreepjes rondom bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de asperges met de bosuitjes, de peperreepjes, de Mexicaanse kruiden en de gember ca. 2 minuten. Voeg het appelsap en de sojasaus toe en laat de asperges in nog ca. 4 minuten op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen.

Schep de reepjes kalkoen erdoor en roerbak ze nog ca. 1 minuut mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst.

Bron

Het recept 'Roergebakken groene asperges met kalkoen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Fortyforks | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!