Aubergine salade

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

105 kcal
1 g eiwit
10 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine (ca. 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 5 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Snijd de aubergine in dunne plakken en snijd de plakken in vieren. Kook de stukjes aubergine in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar en giet ze af.

Klop een sausje van de olie, het citroensap, de knoflook, het basilicum, zout en peper en schenk het over de warme auberginestukjes. Laat de salade afkoelen. Schep de peterselie door de aubergine salade.

Het recept 'Aubergine salade' wordt je aangeboden door . Beeld: AlexAnnaButs | Shutterstock.com

Aubergine tips