Aubergine salade
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
105 kcal
1 g eiwit
10 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 grote aubergine (ca. 400 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 5 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Snijd de aubergine in dunne plakken en snijd de plakken in vieren. Kook de stukjes aubergine in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar en giet ze af.
Klop een sausje van de olie, het citroensap, de knoflook, het basilicum, zout en peper en schenk het over de warme auberginestukjes. Laat de salade afkoelen. Schep de peterselie door de aubergine salade.
Het recept 'Aubergine salade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AlexAnnaButs | Shutterstock.com