Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 bleekselderijstengels, in stukken van 5 cm
  • 100 g blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne
  • 200 g mascarpone
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereiden

Stoom de stukken bleekselderij in een stoommandje boven kokend water beetgaar en laat afkoelen.

Maak in een kom de blauwaderkaas met een vork fijn. Roer beetje bij beetje de mascarpone erdoor tot een homogeen geheel is ontstaan. Roer het bieslook erdoor en breng op smaak net peper en zout.

Vul de holte van de bleekselderijstengels met dit mengsel.

Aanbevolen bieren

Weissbier.

Kookboek

Het recept 'Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Biertapas

'Biertapas' is het eerste boek over een nieuwe culinaire trend: het combineren van verschillende soorten Belgisch en Nederlands bier met bijzondere hapjes en kleine

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Bleekselderij tips