Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie

4 personen
bereiden

waardering 8obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 45 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels lichte olijfolie
  • 500 g bloemkool
  • 2 handen blaadjes bladpeterselie, grof gesneden

Bereiden

Meng de Parmezaanse kaas met de oliƫn in een kommetje. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 4-5 minuten of tot ze gaar zijn en giet af.

Doe de bloemkool over in een schaal en voeg de Parmezaanolie toe. Hussel dit goed door elkaar zodat alle roosjes zijn bedekt met de olie. Strooi de peterselie erover en dien op.

Kookboek

Het recept 'Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh + fast

'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Bloemkool tips

Reacties op dit recept

  • Rita Lekker, dat wordt 'm vanavond.