Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 45 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels lichte olijfolie
  • 500 g bloemkool
  • 2 handen blaadjes bladpeterselie, grof gesneden

Bereiden

Meng de Parmezaanse kaas met de oliën in een kommetje. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 4-5 minuten of tot ze gaar zijn en giet af.

Doe de bloemkool over in een schaal en voeg de Parmezaanolie toe. Hussel dit goed door elkaar zodat alle roosjes zijn bedekt met de olie. Strooi de peterselie erover en dien op.

Kookboek

Het recept 'Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh + fast

Michelle Cranston

'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaLekker, dat wordt 'm vanavond.

    reageren