Broccoli met olie en citroen

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 1½ kg broccoli
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • citroensap
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Maak de broccoli goed schoon en bewaar alleen de mooie roosjes.

Pocheer de broccoliroosjes in water met het natriumbicarbonaat (om hun kleur te bewaren) tot ze al dente zijn.

Laat de broccoliroosjes uitlekken en begiet ze met het citroensap en de olijfolie. Kruid eventueel bij met een beetje zout.

Kookboek

Het recept 'Broccoli met olie en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Napels proeven

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Broccoli tips