Broccoli soufflé met ricotta en Parmezaanse kaas

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 150 g ricotta
  • 50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel dille
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eieren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes niet langer dan 3 minuten. Giet ze af.

Mix de broccoli met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Kruid met dille, citroenschil, peper en zout.

Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.

Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 individuele ramequins.

Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Broccoli soufflé met ricotta en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Donderdag veggiedag kookboek

In het 'Donderdag veggiedag kookboek' krijg je volop ideetjes om één dag per week, bijvoorbeeld op donderdag, vegetarische gerechten te bereiden

... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Broccoli tips

Reacties op dit recept

  • Wilma Moesten wel even aan de smaak wennen. De citroen overheerste de broccoli een beetje. Na een paar hapjes vonden we het erg lekker. Een keer iets anders dan gewoon gekookte broccoli bij de aardappels.
  • marianne Probeer dit met paprika ipv broccoli. 2 paprika's kort koken met een beetje water. Mixen met het beetje kookvocht. Voeg 25 gram bloem toe (mixen) en basilicum ipv dille. Ik gebruik geen citroenschil. Spatel de eiwitten door het paprikamengsel en doe alles in een kleine ingevette ovenschaal. Heerlijk!
  • n.m. Ik ben benieuwd wat je erbij eet.