Oosterse traybake met broccoli en kipdijfilet

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet, in blokjes
  • 1 (kleine) stronk broccoli, in roosjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 70 g cashewnoten
  • voor de marinade
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 theelepels gembersiroop (of gemberpoeder)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 125 ml water

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C (hetelucht) of 220 °C (elektrisch).

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een steelpannetje. Breng tegen de kook aan en laat op laag vuur ietwat indikken.

Verdeel 5-6 eetlepels van de saus over de kipfilet.

Verdeel de gemarineerde kip over een bakplaat of ruime braadslede en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven en doe broccoli, paprika en ui bij de kip. Verdeel een deel van de saus erover. Voeg ook de cashewnoten toe. Zet nog 10 minuten in de oven.

Tip

Lekker met witte rijst of mie. Voeg ook de overgebleven saus toe.

Kookboek

Het recept 'Oosterse traybake met broccoli en kipdijfilet' is afkomstig uit het kookboek...

SmaakMenutie

In 'SmaakMenutie' delen Tim Nieuwpoort en Erik Stern 75 toegankelijke en supersmaakvolle dinerrecepten: van wereldgerechten, ovengerechten en stoofpotten tot Indische gerechten en snelle recepten die binnen een halfuur op tafel staan

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Broccoli tips