Reuzenchampignons op spinazie

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,1obv 7 waarderingen

Bevat per portie

285 kcal
12 g eiwit
24 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 8 reuzenchampignons
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 75 g gorgonzola of Danish blue, verkruimeld

Bereiden

Roer 2 eetlepels olijfolie en de pesto door elkaar en bestrijk de champignons hiermee. Laat ze ca. 15 minuten liggen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 6-8 minuten mooi goudbruin. Verhit intussen 2 eetlepels olie in de wok en voeg de knoflook toe. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen. Schep de kaas door de spinazie en laat deze al omscheppend smelten. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Schep de spinazie in het midden op vier warme borden en leg de champignons erop. Strooi de pijnboompitten erover.

Het recept 'Reuzenchampignons op spinazie' wordt je aangeboden door . Beeld: Artstyle Studio | Shutterstock.com

Champignons tips