Reuzenchampignons op spinazie

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 285 kcal
  • 12 g eiwit
  • 24 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 8 reuzenchampignons
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 75 g gorgonzola of Danish blue, verkruimeld

Bereiden

Roer 2 eetlepels olijfolie en de pesto door elkaar en bestrijk de champignons hiermee. Laat ze ca. 15 minuten liggen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 6-8 minuten mooi goudbruin. Verhit intussen 2 eetlepels olie in de wok en voeg de knoflook toe. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen. Schep de kaas door de spinazie en laat deze al omscheppend smelten. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Schep de spinazie in het midden op vier warme borden en leg de champignons erop. Strooi de pijnboompitten erover.

Bron

Het recept 'Reuzenchampignons op spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Artstyle Studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Champignons recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!