Champignons gevuld met slakken

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Bevat per portie

280 kcal
16 g eiwit
23 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 50 g zachte kruidenboter
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • 12 grote champignons
  • 1 blikje grote slakken (12 stuks)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Voeg de knoflook en het bieslook aan de kruidenboter toe en roer de Parmezaanse kaas erdoor.

Verwijder de steeltjes van de champignons en leg in elke champignon een slak en vul de champignons royaal op met kruidenboter.

Zet de champignons op twee slakkenbordjes en zet deze in het midden van de oven. Bak de champignons in ca. 10 minuten gaar en bruin. Lekker met stokbrood.

Extra benodigd

Slakkenbordjes

Het recept 'Champignons gevuld met slakken' wordt je aangeboden door . Beeld: Eduardo Ramirez Sanchez | Shutterstock.com

Gevulde champignons tips