Hutspot met klapstuk en worst

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g klapstuk
  • 1 kg winterwortels
  • 1 kg kruimig kokende aardappelen en in stukken
  • 500 g uien, in halve ringen
  • 1 rookworst (250 g)
  • 25 g boter

Bereiden

Kook het vlees 2 uur in 300 ml water met een beetje zout.

Snijd de wortels in plakjes van ½ cm dik en halveer ze. Voeg de aardappelen met de wortel, de ui en zout naar smaak aan het vlees toe. Leg de worst erop en kook alles, op een laag vuur, in ca. 20 minuten gaar.

Neem het vlees en de worst uit de pan. Snijd het vlees in stukjes en de worst in plakjes.

Giet de groenten af maar vang het kookvocht op. Stamp de groenten fijn. Voeg de boter en zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.

Schep het vlees erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Verdeel de worst over de hutspot. Lekker met grove mosterd.

Kookboek

Het recept 'Hutspot met klapstuk en worst' is afkomstig uit het kookboek...

Deliciously Dutch

Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Hutspot tips

Reacties op dit recept

  • artina Overdreven dat er bij de hutspot worst moet. Voegt niks toe.
  • jes Wat is eigenlijk klapstuk?
  • John Runderborst of "klapstuk" is rundvlees dat gesneden wordt van de rib. Omdat dit vlees geruime tijd gestoofd moet worden noemt men het ook stoofvlees. Het vlees krijgt zijn specifieke smaak doordat het met kleine vetrandjes is doorregen. Klapstuk wordt meestal gegeten met hutspot.
  • KJ Een lekkere worst mag je ook apart koken en er over verdelen hmmm.
  • Mariette Ik braad een sukadelapje eerst aan in een hapjespan, en dan de rest erbij. Ook erg lekker.
  • Grace Moet ieder voor zichzelf weten of er worst bij moet. Ik doe er zelfs wel een karbonade bij bakken.