Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 10 g salie
  • olijfolie
  • voor de rucolapesto
  • 30 g walnoten
  • 100 g rucola
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij en snijd de schil eraf. Leg 2 vellen aluminiumfolie kruislings over elkaar heen en plaats de knolselderij erop. Verdeel de salie en een scheutje olijfolie over de knolselderij en breng op smaak met zout en peper. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht en plaats de verpakte knolselderij 75 minuten in de oven.

Maak intussen de rucolapesto. Doe de walnoten en de rucola met het citroensap en de -rasp in de keukenmachine en blend. Giet terwijl de pesto gemalen wordt de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en blend tot een perfecte pestostructuur.

Haal de knolselderij uit de oven en controleer met een satéprikker of hij gaar is vanbinnen (je steekt de prikker er dan gemakkelijk in). Verwijder dan het aluminiumfolie en verdeel de rucolapesto over de knolselderij.

Snijd de knolselderij aan tafel in dunne plakken en serveer met een mooie salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, keukenmachine

Tip

Zorg ervoor dat je de pesto bewaart met een laagje olie op. Eventueel schenk je dit er extra bovenop. Zo blijven de kruiden het langst lekker en blijft de pesto mooi groen.

Opmerking

'Leuke reacties gegarandeerd wanneer je zonder pardon deze enorme knolselderij als pronkstuk op de tafel zet. Wie dacht dat de vegetarische keuken geen pièce de résistance kon hebben? Kies twee mooie salades als bijgerecht en je feestmaal is compleet.' - Isabel Boerdam

Het recept 'Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto' is afkomstig uit het kookboek Vegabijbel van .

© Carrera Culinair.

Knolselderij tips