Knolselderijgratin met Friese nagelkaas

2 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
18 g eiwit
25 g vet
11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij à ca. 500 g
  • 100 ml (koffie)room
  • 50 g geraspte Friese nagelkaas
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de knolselderij schoon en snijd de knol in vieren. Snijd de stukken in flinterdunne plakjes. Overgiet de plakjes in een vergiet met kokend water en laat ze goed uitlekken.

Vet een lage taartvorm in. Doe de selderijplakjes in een kom en schep de koffieroom en de nagelkaas erdoor. Schep dit mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Strooi de belegen kaas erover.

Laat de knolselderijschotel in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar worden.

Extra benodigd

Lage taartvorm (Ø ca. 20 cm)

Het recept 'Knolselderijgratin met Friese nagelkaas' wordt je aangeboden door . Beeld: picturepartners | Shutterstock.com

Knolselderij tips