Vegetarische lasagne van knolselderij

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 12 waarderingen

Bevat per portie

245 kcal
12 g eiwit
15 g vet
16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 ml gekruide tomatensaus (pot)
  • 1 knolselderij van ca. 1 kg, in dunne plakken
  • 100 g jonge kaas, geraspt

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een lage ovenschaal royaal in met 1 eetlepel olijfolie. Schenk een dun laagje tomatensaus in de schaal. Leg hierin een derde van de knolselderij, schenk hierover weer tomatensaus en wat olijfolie. Herhaal dit nog twee keer. Dek de schotel af met de geraspte kaas.

Bak de knolselderijlasagne in de oven in ca. 20 minuten afgedekt gaar. Laat de schotel daarna in nog ca. 10 minuten onafgedekt mooi bruin worden. Lekker bij gehaktballen of een tartaartje.

Het recept 'Vegetarische lasagne van knolselderij' wordt je aangeboden door . Beeld: Gayvoronskaya Yana | Shutterstock.com

Knolselderij tips

Reacties op dit recept

  • Ine Wat een heerlijk recept, ik heb er nog wat ingrediënten en gehakt aan toegevoegd. Ik vind het verrassend dat knolselderij als lasagne gebruikt kan worden.
  • B De saus uit pot kun je ook gewoon vervangen door gepelde tomaten met kruiden naar believen: bijvoorbeeld verse knoflook, oregano, basilicum, zwarte peper. Oh, en bij ons moest ie een uur in de oven, anders was de knolselderij nog niet gaar. Voordeel: de tomaat wordt nog krachtiger van smaak.
  • Ine Ik kook de knolselderij van te voren anders duurt de bereidingstijd inderdaad te lang.
  • marcel Net gemaakt, en er achter gekomen dat er in het recept mag komen te staan dat er voorgekookt dient te worden, net weer terug in de oven gezet, als jullie dat er ff bij zetten dan zal dat fijn zijn denk ik. Vond trouwens dat er wel wat meer groente bij kon, dus heb dat toegevoegd, ik wou eigenlijk met spinazie en brie er bij aan de gang, maar blijkbaar sneeuwt het in Spanje :) dus dat werd een zakje Italiaanse groente die ik nog had liggen. Kan er misschien bij als variatie. Weet nog niet of het verder lekker is.
  • Wijnand Eerst even voorkoken, anders niet te kanen. Okoko, zet dit er even bij? Waarschijnlijk aan te raden bij alle groente ovenrecepten.
  • Liesbeth 35 minuten in de oven, plakken knolselderij nog rauw, 10 minuten onafgedekt op 200 graden, alles nog steeds rauw. Nog 20 minuten op 200 graden en nog steeds niet te eten. Alles de vuilnisbak in, terwijl ik uit principe nooit eten weggooi. Fiasco dus!
  • Caroline Bij precies zo, ik dacht lekker maar na 1 uur nog steeds rauw. Ontzettend zonde van de ingrediënten.
  • Joz Inderdaad een misleidend recept: na een uur oventijd nog keiharde plakken knolselderie. Graag corrigeren.
  • Joe Bij een vegetarisch recept ga je natuurlijk ook voor een heerlijke vegetarische vleeschvervanger!