Koolrabi-crèmesoep

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 14 waarderingen

Bevat per portie

280 kcal
10 g eiwit
18 g vet
19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koolrabi, in kleine blokjes
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel majoraan
  • 500 ml melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels kaascroutons
  • 1 takje basilicum, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Voeg de knoflook en de majoraan toe en bak de koolrabi ca. 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ca. 5 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in twee borden en strooi de kaascroutons erin. Strooi het basilicum erover.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Het recept 'Koolrabi-crèmesoep' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Koolrabi tips

Reacties op dit recept

  • Paul Twee maal de hoeveelheid gemaakt met wat leftovers (prei en wortelen). Wel nog extra knoflook en bouillonblokjes toegevoegd. Heerlijk soepie!!
  • monique Wat is majoraan, ken ik niet.
    • luc Oregano majoranium (de "edele " oregano kruiden versie).