Koolrabi-crèmesoep

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 280 kcal
  • 10 g eiwit
  • 18 g vet
  • 19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koolrabi, in kleine blokjes
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel majoraan
  • 500 ml melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels kaascroutons
  • 1 takje basilicum, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Voeg de knoflook en de majoraan toe en bak de koolrabi ca. 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ca. 5 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in twee borden en strooi de kaascroutons erin. Strooi het basilicum erover.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Bron

Het recept 'Koolrabi-crèmesoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Koolrabi recept tips

Reacties op dit recept

  • PaulTwee maal de hoeveelheid gemaakt met wat leftovers (prei en wortelen). Wel nog extra knoflook en bouillonblokjes toegevoegd. Heerlijk soepie!!

    reageren

  • moniqueWat is majoraan, ken ik niet.

    • lucOregano majoranium (de "edele " oregano kruiden versie).

    reageren