Geroosterde pompoen, knolselderij en venkel van The River Cafe

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 34 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g knolselderij
  • 250 g butternut-pompoen
  • 2 venkelknolletjes
  • 200 g pruimtomaten, gehalveerd
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van 2 cm. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik. Verwijder de buitenste taaie bladeren van de venkel, halveer elk knolletje en snijd elke helft in 3 partjes.

Kook de knolselderij en venkel 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en doe ze in een grote kom. Voeg de pompoen toe met de tomaten en knoflook. Schep er royaal zout en peper door met voldoende olijfolie om de groenten te bedekken.

Doe ze in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de stukken om en rooster de groenten tot ze gaar zijn, ongeveer 45 minuten in totaal.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde pompoen, knolselderij en venkel van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy 2

Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Pompoen tips

Reacties op dit recept

  • Henriette Vanavond dit recept gemaakt. Heerlijk. Samen met een aardappel/knolselderijpuree. Bief erbij en je hebt een super maaltijd. De rest van de overgebleven groenten heb ik weer verwerkt in een pompoensoep. Voor herhaling komt dit recept zeker in aanmerking.
  • Harrie Van al die vegetarische recepten was dit de énige zonder dierlijk ingrediënt. Kunnen er daar niet wat meer van komen op deze site? Toevallig heet ik ook Henriëtte, maar ik ben veganist.
  • redactie okoko recepten Kleine correctie: er zijn ettelijke honderden vegetarische recepten zonder enig dierlijk ingrediënt (bv boter, ei) oftewel veganistische recepten op Okoko recepten te vinden...
    • Meike Het zal handig zijn als er op 'veganistisch' kan worden geselecteerd en zo worden gezocht. Er staan inderdaad heel veel lekkere veganistische recepten op okoko. Heel leerzaam en leuk! Volgens mij kunnen de gebruikers nu wel op 'vegetarisch' selecteren en zoeken? Ik ben overigens echt gek op okoko. Gebruik het al jaren en heeft me veel geleerd in de keuken! Dank!
  • Helma Gisteren dit recept gemaakt; had geen pompoen, dus wat extra knolselderij, venkel en tomaat gebruikt. Het hele gezin heeft gesmuld. Erbij de pommes dauphinoise van Okoko en een zwitserse steak van onze dorpsslager. Top!
  • Lucienne Heb vandaag dit recept klaargemaakt en opgediend met tagliatelli en kipfilet! Zeer lekker! Ik heb wel een vraagje: zou dit recept ook kunnen met pompoenblokjes uit de diepvriezer?
  • Loes Heerlijk recept. Pompoen blokjes kunnen prima uit de diepvries, Lucienne. Je kunt er van alles bij doen wat aan restjes in de koelkast staat.
  • Willem Lekkere combinatie van groentjes; na tien minuten in de oven visrolletjes omwikkeld met ontbijtspek toegevoegd en nog eens vijftien minuten in de oven. Opgediend met citroenrijst; aanrader!