Pompoengratin met peterselie

4 personen
bereiden

waardering 8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g comté, geraspt
  • ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 400 ml vloeibare room

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de geschilde en in blokjes gesneden pompoen met het doormidden gesneden knoflook en de olie in een schaal. Voeg wat zout en peper toe en bak het geheel 15 minuten in de oven.

Meng de geraspte comté met de gehakte peterselie en room. Giet het mengsel op de pompoen en zet de schaal nog 10 minuten onder de grill in de oven.

Kookboek

Het recept 'Pompoengratin met peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Het Larousse snel klaar kookboek

Een super praktisch kookboek waar je geen keukenprins of -prinses voor hoeft te zijn! Alle gerechten - klassiek of origineel - bereid je met maximaal 3 tot 5

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Pompoen tips