Ratatouille provençal

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ bos tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 5 trostomaten, in blokjes
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel piment d'espelette

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Verhit wat olijfolie in een ovenvaste pan en fruit er de ui, knoflook en de tijm in. Neem uit de pan en zet opzij.

Zet het vuur hoog en bak in het achtergebleven bakvet de paprika 3 à 4 minuten. Neem uit de pan en herhaal met de courgettes, aubergine en de tomaten.

Voeg wat extra olijfolie toe en fruit de ras en hanout en piment d'espelette geurig. Doe alle groenten terug in de pan, breng op smaak met zout en peper en zet met het deksel erop 30 minuten in de oven.

Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C en zet zonder het deksel nog 10 minuten in het midden van de oven.

Serveer in de pan.

Kookboek

Het recept 'Ratatouille provençal' is afkomstig uit het kookboek...

La Table de Caron

In 'La Table de Caron' komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: René Mesman

Ratatouille tips