Snijbonen met dragon en citroen

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g snijbonen
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • handje dragon, fijngesneden

Bereiden

Ga met een dunschiller langs de zijkanten van de snijbonen om de lange vezels te verwijderen. Snijd boven- en onderkant af en snijd ze in stukken van 2-3 cm.

Verhit de olie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes of ui toe en fruit 10 minuten tot deze zacht is.

Doe de knoflook en snijbonen erbij. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en bak 10 minuten mee. Voeg dan ongeveer 100 ml water toe en laat zonder deksel nog 10 minuten koken. Af en toe roeren. De snijbonen moeten gaar maar nog wel knapperig zijn en aan het eind van de kooktijd moet er nog een klein beetje kookvocht in de pan zijn overgebleven.

Haal van het vuur en roer er het citroensap, de dragon en wat zout en peper door. Dien warm op of op kamertemperatuur.

Kookboek

Het recept 'Snijbonen met dragon en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Veg!

'Veg!' neemt je mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen voor de vegetariër is dit een boek vol inspiratie, maar voor iedereen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Snijbonen tips