Stamppot van spruitjes en tomaat

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 48 waarderingen

Bevat per portie

220 kcal
6 g eiwit
7 g vet
40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 g aardappelen, in blokjes
  • 750 g spruitjes, gehalveerd
  • 150 ml kruidenbouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 2 tomaten, in reepjes

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui, aardappel en spruitjes even aan. Voeg de bouillon en tijm toe en stoof de aardappelen en spruitjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Stamp de aardappelen en spruitjes grof door elkaar en schep de tomaatreepjes erdoor. Warm het geheel even goed door en laat het teveel aan vocht verdampen. Breng het stamppotje op smaak met zout en peper. Lekker met saucijsjes.

Het recept 'Stamppot van spruitjes en tomaat' wordt je aangeboden door . Beeld: Food Photography for Biz | Shutterstock.com

Spruitjes tips

Reacties op dit recept

  • Paul Ik proef zo al dat dit lekker zal zijn. Ga ik snel maken!
  • marijke Ga dit morgen eten, heb er nu al zin in.
  • wilma Alweer wat nieuws, ga het zaterdag uitproberen.
  • jes Ga ik zeker uitproberen.
  • Janny Lijkt me lekker, ben gek op stamppotten. Ga het snel uitproberen hoor.
  • Mari Het water loopt nu al uit m'n mond mmm... Echte winterkost, heerlijke tijd van het jaar hahaha.
  • Selma Lijkt lekker.
  • A. Verrukkelijk! Ik heb semi-zongedroogde tomaten gebruikt om een extra (zonnig) mediteranees tintje eraan te geven. Echte aanrader! Astrid
  • Andree Ik ga het ook proberen, ziet er echt lekker uit en eens een andere manier om spruitjes te eten.
  • wilbert Een overheerlijke variatie op het thema stamppotjes. Semi-zongedroogde tomaatjes is een prima toevoeging!
  • Jurgen Ik heb dit net gemaakt, lekker, maar volgende keer maak ik het toch een beetje pikanter, meer tijm en peper en eventueel een extra groentje erbij.
  • n.m. Spruitjesstamppot was al in bij ons maar nu ga ik er de tomaat ook eens door doen. Lijkt me heerlijk.
  • marian Kan alleen maar heerlijk smaken en met toevoeging van een (klein) teentje knoflook en een (heel) klein scheutje kikkoman sojasaus, kan zout achterwege blijven.
    • carla De kans is groot dat Kikkoman sojasaus meer zout bevat dan een 1/2 theelepeltje zout.
  • Marianne Spruitjesstamppot is heerlijk als je er dan ook flink wat kaneel doorheen doet! En dan serveren met gehaktballetjes van rundergehakt, aangemaakt met zout, peper en jawel weer kaneel en een flink stuk verkruimelde roquefort.
  • artina Heerlijk, zonder vlees.
  • Meike Lekker! Ik heb er kerrie bij gegooid, knoflook (bij het fruiten van de ui), nootmuskaat en (net voor het stampen) Parmezaanse kaas. Erg lekker en zeker niet saai!
  • Lindsey Ook lekker: gebakken spekreepjes door het stamppotje geeft het net wat extra pit! en nootmuskaat voegt ook wat toe aan de smaak :)
  • Henny Ik ga het morgen uitproberen. Mijn wederhelft houdt niet van spruitjes, maar op deze manier misschien wel.
  • johanna Ga dit recept uitproberen, maar dan met groene kool in stukjes gesneden, ben namelijk geen fan van spruitjes.
  • artina Heerlijk recept, maar de opmerking dat sausijsjes erbij kunnen is vloeken bij de maaltijd. Immers, het is een vegetarisch recept!
    • Elisabeth Ja en voor hen die graag vlees lusten kan vlees er apart bij.
  • piet Lijkt mij lekker en ga het direkt maken vandaag.
  • hanny Ga dit vanavond proberen!
    • hanny Gegeten! Heerlijk met wat mayonaise.
  • Sharon Dit eten we dus vandaag!
  • Ido Ik geef deze spruitjes stamppot een dikke negen. Er hoeft geen vlees bij, maar een eersteklas saucijs van een goede slager erbij sla ik niet af.
    • Jos Mijn idee!
  • RenĂ©e Vanavond gemaakt. Ik vond het lekker maar mijn man niet. Hij heeft er parmezaanse kaas over gestrooid en toen vond ie het wel lekker.
  • Gradus Ik ga het vandaag maken, ziet er lekker uit.