Stamppot van spruitjes en tomaat

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 6 g eiwit
  • 7 g vet
  • 40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 g aardappelen, in blokjes
  • 750 g spruitjes, gehalveerd
  • 150 ml kruidenbouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 2 tomaten, in reepjes

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui, aardappel en spruitjes even aan. Voeg de bouillon en tijm toe en stoof de aardappelen en spruitjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Stamp de aardappelen en spruitjes grof door elkaar en schep de tomaatreepjes erdoor. Warm het geheel even goed door en laat het teveel aan vocht verdampen. Breng het stamppotje op smaak met zout en peper. Lekker met saucijsjes.

Bron

Het recept 'Stamppot van spruitjes en tomaat ' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Food Photography for Biz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (46 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • PaulIk proef zo al dat dit lekker zal zijn. Ga ik snel maken!

    reageren

  • marijkeGa dit morgen eten, heb er nu al zin in.

    reageren

  • wilmaAlweer wat nieuws, ga het zaterdag uitproberen.

    reageren

  • jesGa ik zeker uitproberen.

    reageren

  • JannyLijkt me lekker, ben gek op stamppotten. Ga het snel uitproberen hoor.

    reageren

  • MariHet water loopt nu al uit m'n mond mmm... Echte winterkost, heerlijke tijd van het jaar hahaha.

    reageren

  • SelmaLijkt lekker.

    reageren

  • A.Verrukkelijk! Ik heb semi-zongedroogde tomaten gebruikt om een extra (zonnig) mediteranees tintje eraan te geven. Echte aanrader! Astrid

    reageren

  • AndreeIk ga het ook proberen, ziet er echt lekker uit en eens een andere manier om spruitjes te eten.

    reageren

  • wilbertEen overheerlijke variatie op het thema stamppotjes. Semi-zongedroogde tomaatjes is een prima toevoeging!

    reageren

  • JurgenIk heb dit net gemaakt, lekker, maar volgende keer maak ik het toch een beetje pikanter, meer tijm en peper en eventueel een extra groentje erbij.

    reageren

  • n.m.Spruitjesstamppot was al in bij ons maar nu ga ik er de tomaat ook eens door doen. Lijkt me heerlijk.

    reageren

  • marianKan alleen maar heerlijk smaken en met toevoeging van een (klein) teentje knoflook en een (heel) klein scheutje kikkoman sojasaus, kan zout achterwege blijven.

    • carlaDe kans is groot dat Kikkoman sojasaus meer zout bevat dan een 1/2 theelepeltje zout.

    reageren

  • MarianneSpruitjesstamppot is heerlijk als je er dan ook flink wat kaneel doorheen doet! En dan serveren met gehaktballetjes van rundergehakt, aangemaakt met zout, peper en jawel weer kaneel en een flink stuk verkruimelde roquefort.

    reageren

  • artinaHeerlijk, zonder vlees.

    reageren

  • MeikeLekker! Ik heb er kerrie bij gegooid, knoflook (bij het fruiten van de ui), nootmuskaat en (net voor het stampen) Parmezaanse kaas. Erg lekker en zeker niet saai!

    reageren

  • LindseyOok lekker: gebakken spekreepjes door het stamppotje geeft het net wat extra pit! en nootmuskaat voegt ook wat toe aan de smaak :)

    reageren

  • HennyIk ga het morgen uitproberen. Mijn wederhelft houdt niet van spruitjes, maar op deze manier misschien wel.

    reageren

  • johannaGa dit recept uitproberen, maar dan met groene kool in stukjes gesneden, ben namelijk geen fan van spruitjes.

    reageren

  • artinaHeerlijk recept, maar de opmerking dat sausijsjes erbij kunnen is vloeken bij de maaltijd. Immers, het is een vegetarisch recept!

    • ElisabethJa en voor hen die graag vlees lusten kan vlees er apart bij.

    reageren

  • pietLijkt mij lekker en ga het direkt maken vandaag.

    reageren

  • hannyGa dit vanavond proberen!

    • hannyGegeten! Heerlijk met wat mayonaise.

    reageren

  • SharonDit eten we dus vandaag!

    reageren

  • IdoIk geef deze spruitjes stamppot een dikke negen. Er hoeft geen vlees bij, maar een eersteklas saucijs van een goede slager erbij sla ik niet af.

    • JosMijn idee!

    reageren

  • RenéeVanavond gemaakt. Ik vond het lekker maar mijn man niet. Hij heeft er parmezaanse kaas over gestrooid en toen vond ie het wel lekker.

    reageren

  • GradusIk ga het vandaag maken, ziet er lekker uit.

    reageren