Geroosterde tomaten uit de oven van Annabel Langbein

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 35 waarderingen

Ingrediënten

  • 600 g trostomaten of pruimtomaten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 theelepels suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Leg de tomaten in een braadslede die is bekleed met bakpapier. Druppel er olijfolie en balsamicoazijn over. Strooi de suiker en 1 theelepel zout en peper uit de molen erover.

Zet de tomaten in de oven tot ze beginnen te verschrompelen - 40 minuten voor kleine tomaatjes en ca. 1 uur voor grotere tomaten. Serveer de geroosterde tomaten met het uitgelopen vocht op kamertemperatuur.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

'Als onderdeel van een salade kunnen deze tomaten het best op de dag van serveren worden gemaakt, maar ze zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast.' - Annabel Langbein

Kookboek

Het recept 'Geroosterde tomaten uit de oven van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Delicious

In dit boek gebruikt Annabel Langbein een wereldpalet aan smaken om fantastische gerechten te creëren zonder ingewikkelde of tijdrovende technieken. Met... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Tomaten tips

Reacties op dit recept

  • mieke Heb heel veel tomaten gekregen van een vriendin en om nou weer tomatensoep te maken... dus ga het meteen doen, eet vanavond ook aardappelgratin uit de oven. Dit lijkt me een perfecte combinatie. Bedankt!
  • Andrea Ook lekker met een beetje (gedroogde) oregano / rozemarijn / basilicum...!!
  • Francesca Echt niet nodig hier bakpapier te gebruiken. Gewoon zo in een ovenschaal met alle ingredienten laten garen. Verder prima recept!
    • jos De braadslede heeft als voordeel dat metaal warmte veel beter geleidt dan een glazen of keramieken ovenschaal. En op een braadslede is een bakpapiertje wel handig
  • liliane Mmmmmm dat is goed.
  • Marlène Echt, erg lekker :-)
  • Veerle Echt geslaagd! Leuk ook om mee te nemen als verrassing op een bbq!
  • karin Ook zonder suiker zijn deze geroosterde tomaten zalig, de balsamicoazijn vind ik een leuke vondst. Voor tomaten uit de oven gebruikte ik altijd alleen olijfolie, peper en zout, maar de balsamicoazijn houden we er in!
  • hetty Heeft iemand dit recept ook wel eens uitgeprobeerd met het toevoegen van knoflook voordat het in de oven gaat? Heb ik wel eens in een restaurant gehad...