Zuurkool met Riesling

2 personen
bereiden

waardering 8obv 12 waarderingen

Bevat per portie

95 kcal
2 g eiwit
8 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 ui, in 8 partjes
  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 pimentbolletjes
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
  • 100 ml droge witte Rieslingwijn

Bereiden

Smelt de boter in een pan en bak de ui al omscheppend goudgeel.

Schep de zuurkool, de kruiden en de wijn erdoor. Smoor de zuurkool met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten zacht je gaar.

Verwijder voor het serveren de laurier en de pimentbolletjes.

Het recept 'Zuurkool met Riesling' wordt je aangeboden door . Beeld: iuliia_n | Shutterstock.com

Zuurkool tips