Glutenvrije coq au vin

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Bevat per portie

453 kcal
42 g eiwit
31 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 g zilveruitjes
  • 200 g gerookt spek in plakken van ½ cm dik, in kleine reepjes
  • 1 kip in stukken (met been)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 ml cognac
  • 750 ml rode wijn
  • laurier
  • tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • arrowroot (pijlwortelzetmeel)
  • ½ bosje peterselie

Bereiden

Bak de zilveruitjes met het spek goudbruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bak in dezelfde pan de kip goudbruin. Doe er de gesnipperde ui bij en kruid met peper en zout.

Schenk de cognac bij de kip en flambeer. Blus met de wijn. Voeg er laurier en tijm aan toe. Pel de knoflook en plet hem met een mes. Doe bij de kip. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 1 uur sudderen op een laag vuur.

Snijd de champignons in vieren en bak ze . Doe ze met de zilveruitjes en het spek bij de kip en laat nog 15 minuten verder sudderen.

Bind de saus met arrowroot en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Werk af met gesnipperde peterselie en serveer met kleine, in de schil gekookte aardappelen.

Tip

Arrowroot is ideaal om een saus met zuren (zoals wijn) in te dikken. Het geeft geen smaak. Gebruik de helft van de hoeveelheid bloem die je zou gebruiken als bindmiddel. Los de arrowroot op in wat koude vloeistof en voeg bij de kokende te binden vloeistof. Laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije coq au vin' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonder gluten

Meer en meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Coq au vin tips