Salade met gerookte eendenborst en paddenstoelen

2 personen
bereiden
wachten

waardering 7,1obv 10 waarderingen

Bevat per portie

75 kcal
15 g eiwit
1 g vet
2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (rode wijn)azijn
  • 1 theelepel (groene kruiden)mosterd
  • 1 theelepel tijm
  • ½ bakje champignons, in flinterdunne plakjes
  • 50 g oesterzwammen, in dunne reepjes
  • ½ lente-uitje, in dunne ringetjes
  • 10 plakjes gerookte eendenborstfilet

Bereiden

Roer een sausje van de azijn, de mosterd, de tijm, wat zout en wat peper en schep de champignons en oesterzwammen erdoor. Laat de salade bij voorkeur 1 uur staan.

Schep de paddenstoelensalade op twee bordjes en strooi de lente-ui erover. Vouw de plakjes eendenborst dubbel en leg ze naast de salade. Lekker met vers geroosterde toast.

Het recept 'Salade met gerookte eendenborst en paddenstoelen' wordt je aangeboden door . Beeld: Itthirat Suthathipphimarn | Shutterstock.com

Eendenborst tips